Ja, det går att få ett räntefritt lån upp till 25 000 kronor. Det finns mobillån som har en återbetalningstid på mellan 7 och 30 dagar som är helt utan ränta. Men det är viktigt att förstå att de inte är kostnadsfria. Lånebolagen som ger lånen måste ju tjäna på denna service. Det gör de med hjälp av olika avgifter. Du ska alltså alltid kontrollera hur stor avgiften för lånet är för att ta reda på vad det kommer att kosta.

Ett räntefritt lån behöver inte bli billigare än ett som är med ränta. Det beror helt på det erbjudande som du får. Med tanke på detta så ska du inte dra några förhastade slutsatser då du ser snabblån utan ränta. Det kan vara ett bra erbjudanden men det kan också vara tvärtom.

Ett räntefritt lån till nya kunder

Många gånger så är det så att ett räntefritt lån ges till nya kunder. Det blir en slags bonus till dig som tar ett sms lån för första gången. Tanken är med andra ord att du kommer att återkomma för fler lån i framtiden och då kommer det kanske att kosta lite mer.

De lånebolag som ger sms lån utan ränta ger också en rad andra lån. De kan hjälpa till med samlingslån, bolån, billån och mer. De vet att det är viktigt att skapa en god kundrelation från start. När du får ett första mikrolån utan ränta så är det ganska troligt att du längre fram förhör dig om möjligheten till ett bolån eller kanske samlingslån från samma kreditgivare.

Det finns alltså en hake med räntefria lån till nya kunder. Är du bara medveten om detta så är det självklart att du kan dra nytta av erbjudandet. Det kan ju sitta perfekt då du behöver pengar snabbt och vill att lånet ska bli så billigt som möjligt.

räntefritt lån

Hur billigt blir ditt sms lån?

Det är egentligen fel att prata om billiga sms lån för de är inte billiga. Det går att inte att ge snabblån utan att ta ut pengar för detta. Höga avgifter och räntor är affärsmodellen. Men lånebolagen har insett att det ser bra ut att erbjuda lån som är räntefria. Även om det fortsatt kostar pengar via avgifter och amorteringar så känns det som att de inte blir så dyra.

För att veta hur billigt, eller dyrt, det blir så måste du se på alla kostnader som tillkommer pengarna som du lånar. Om räntan går bort så är det bra. Se sedan på avgifter och om det finns annat dolt som inte är uppenbart då du först ser på lånet.

Du måste läsa villkor för att ta reda på vad det kommer att kosta. De är finstilta och ibland svåra att förstå. Om du tycker att det är svårt att förstå så kan det bero på att du har valt ett lånebolag som med avsikt ger snåriga regler. Då är det bättre att du letar efter en tydligare tjänst.

Kostnader för förseningar

Nu är det förhoppningsvis så att du har god ekonomi och att du kommer att betala tillbaka lånet i tid. Om du gör det så kostar det inte mer än vad som avtalades från start. Men om du blir försenad med inbetalning så kan det bli dyrt. Det här är något som du måste vara medveten om.

Då du ser på villkor för lånet så ska du alltid ta reda på vad som händer om du inte betalar i tid. Kanske måste du ta kontakt med lånebolaget i enlighet med ett visst protokoll för att få en senare inbetalningstid. Ibland så kostar försenad betalning en stor procent av lånet. Det är en risk som du måste vara medveten om.

Lån från vänner

Du kan förstås också låna pengar från vänner och familj. De är utan ränta. Men det är inte alltid så smart att låna pengar från bekanta. De kommer inte att göra en kreditupplysning men det borde de kanske. Om det är så att du egentligen inte borde ta lån så är det bättre att du försöker med ett mobillån.

Om du får nej från svenska lånebolag som ger snabblån så betyder det att du inte ska ta lån. Det är något som skyddar dig och som tvingar dig att ta andra steg för att ordna din ekonomi. När du lånar från vänner och familj så riskerar du att förstöra goda vänskapsförhållanden då du kanske inte kommer att betala tillbaka i första taget.

Lån från vänner och familj kommer också med förväntningar. Du får låna pengar och trots att du har betalat tillbaka så står du i tacksamhetsskuld. Är du redo att ge samma typ av lån utan ränta tillbaka eller på annat sätt hjälpa till?

Samlingsbanker med räntefria lån

Det går också att få räntefritt lån från banker där medlemmarna utgör banken. Det här är inte ett nytt fenomen men något som blir alltmer populärt i Sverige. Med en medlemsbank så utesluter man bankmännens löner och bonusar. Det hela brukar fungera på så vis att den som lånar också måste sätta in samma belopp i banken under en viss tidsperiod.

På detta vis så finns det alltid pengar i banken och de som är med hjälper varandra med pengarna utan ränta. Det här kan vara en bra lösning om du har en mycket solid ekonomi och behöver ta ett större lån som ett bolån som ska betalas tillbaka på många års tid. Den här typen av lån har strikta regler och om du vill få lån med betalningsanmärkning så är de inte ett bra alternativ.

Men när det gäller en mindre summa pengar så kan ett vanligt sms lån utan UC vara det bästa alternativet. Då det är ett räntefritt lån så kan kosta mindre, du kan också få smslån med betalningsanmärkning och det kan ju vara något som är värt en hel del för dig.