Det har aldrig varit lättare att få ett lån. Detta särskilt då det rör sig om en mindre summa. Men om du har en eller flera betalningsanmärkningar så kommer traditionella banker att säga nej. Då de ser anmärkningarna via kreditupplysningen från UC så kommer du att rubriceras som en person med svag återbetalningsförmåga. Det går att få smslån med betalningsanmärkning och det kan vara räddningen då du måste få in några tusenlappar, eller mer, snabbt.

Idag så finns det flera kreditgivare som inte har något emot att låna ut pengar till personer med betalningsanmärkningar. Det beror på att de gör en utvärdering av din ekonomi med mer fokus på dina inkomster. Om du har en stadig inkomst och inte har en massa skulder så behöver en betalningsanmärkning alls inte ses som ett minus.

På sätt och vis så kan man säga att kreditgivare som ger smslån med betalningsanmärkning fungerar mindre som robotar. De ser helheten och det är mycket bra. Det gör att de kan se skillnaden mellan en anmärkning som signalerar katastrofekonomi, och anmärkningen som är ett misstag som inte har eller kommer att upprepats.

Hur många betalningsanmärkningar kan du ha?

Det finns lånebolag som accepterar upp till 10 betalningsanmärkningar. Så om du har en eller två anmärkningar så kommer det inte att bli något problem. Det finns tillräckligt många val för att du ska kunna välja det bästa. Så länge som betalningsanmärkningar inte är synonymt med en usel ekonomi så går det att få smslån med betalningsanmärkning.


smslån med betalningsanmärkning

Ett snabblån med bra villkor

Egentligen så ska du inte fokusera så mycket på om du får lånet med betalningsanmärkning eller inte. Det som är mycket viktigt är de villkor som du får. Visst är det bra med snabblån som har lättare regler vad gäller anmärkningar men viktigare än så är:

  • Att ränta och avgifter är så låga som möjligt
  • Att regler och villkor är tydliga
  • Att återbetalningstiden går att hålla

Utöver detta så kan det också finnas mobillån som kommer med bonusar. Det kan till exempel vara att du slipper avgift eller att du får längre återbetalningstid. Det finns också lånebolag som ger räntefritt lån till ny kund. Genom att jämföra olika mikrolån så kan du lära dig mer om vad som kan förväntas och vad som kan ses som bra villkor.

Du får räkna med att det kostar mer att låna pengar snabbt. Räntan blir högre än den som du får vid ett bolån som du betalar tillbaka under en livstid. Men det betyder inte att du måste gå med på vad som helst. Även om det är bråttom just nu och du i panik tänker att du bara måste få ett lån trots betalningsanmärkning så ska du ta ett djupt andetag.

Om du lägger någon timme eller två på att jämföra och undersöka så kan du få ett bättre sms lån. Det vinner du på, både på kort sikt och i längden.

Lös en ekonomisk kris snabbt

För att lösa en ekonomisk kris snabbt så ska du dra nytta av all den information som finns online. Se på de lån som ges med betalningsanmärkning och lär dig vad de innebär. Att teckna lånet är enkelt. Du behöver bara fylla i dina uppgifter via telefonen. Du kan signera med BankID och svaret på din låneansökan kommer på någon minut. Pengarna kan du ha inom en timmes tid, kanske mindre.

Men innan du fyller i formuläret för att ta lånet så ska du ta en titt på vad andra säger om tjänsten. De största lånebolagen i Sverige är välkända. Deras lån diskuteras öppet i ekonomiska forum. Om det inte finns en tråd som handlar om det lånebolag som du är intresserad av så kan du starta en.

Var medveten om att det alltid finns troll på nätet. Det finns de som klagar på en viss tjänst för att de använde den på fel sätt, och det finns de som hyllar den till skyarna utan att ens ha tagit ett lån. När du vill få ett riktigt bra smslån med betalningsanmärkning snabbt så ska du alltid lägga fokus på fakta. Upprörda känslor och är inte samma sak som ett dåligt lån, men siffrorna ljuger aldrig!

Kreditupplysning utan UC

De lånebolag som ger lån med betalningsanmärkningar hämtar ofta sina kreditupplysningar från andra tjänster än UC. Det här betyder att upplysningen inte kommer att registreras med UC vilket kan vara positivt. Men det betyder inte att det inte görs någon upplysning. Lånebolaget kommer att se dina anmärkningar. Du kan inte dölja dessa även om du får lån utan UC. Det är viktigt att komma ihåg.

Lånebolaget kommer att få veta hur din ekonomi ser ut. Det är kanske också något som du bör ta reda på. Om du inte är medveten om att du har betalningsanmärkningar så kan det ju komma som en chock att bli nekad lån. Med bättre kunskap om din kreditvärdighet så är det lättare att välja rätt typ av sms lån.

Med tanke på din ekonomi

Att kunna ta ett snabblån med betalningsanmärkningar är bra. Det gör det möjligt att lösa kriser som kan uppstå plötsligt. Men det här bör inte bli en vana. Hellre än att tänka på hur du ska få lånet med dina anmärkningar så bör du fundera lite på varför du har dessa.

Om det är så att du är slarvig med inbetalningar och lätt tappar bort räkningar så kan du behöva ett nytt system för din ekonomi. Slarv med betalningar kan få väldigt trista konsekvenser. Särskilt då det handlar om ett snabblån. Du bör inte ta ett smslån med betalningsanmärkning om du inte har god koll på din ekonomi. Då är det bättre att du klarar dig någon månad till utan diskmaskin eller bil för att se till att du är helt på det klara med hur du använder dina pengar.

blancolån

Allt du behöver veta om blancolån

Tvättmaskinen måste bytas ut, golvet har gått sönder, och du vill resa söderut samtidigt som besöket hos tandläkaren slutade med ...
mobillån

Fördelar och nackdelar med mobillån

Det finns många fördelar med lån som du snabbt kan ta via mobilen. Men det finns också nackdelar med mobillån ...
effektiv ränta

Förstå innebörden av effektiv ränta

Den effektiva räntan är viktig. Det här är en procentsats som visar dig den totala kostnaden för ett lån på ...
räntefritt lån

Går det att få räntefritt lån?

Ja, det går att få ett räntefritt lån upp till 25 000 kronor. Det finns mobillån som har en återbetalningstid ...
hur stort lån får jag ta

Hur stort lån får jag ta?

Hur mycket får jag låna? Hur stort lån får jag ta? - Hur mycket du kan låna är individuellt och ...
Låna pengar på helger

Låna pengar på helger

Att låna pengar på helger Låna pengar på helger - Det är helg och du är i stort behov av ...
annuitetslån

Lär dig mer om annuitetslån

Du har säkert hört begreppet annuitetslån som beskriver lån som löper över en längre tidsperiod. Annuitetslånet innebär i praktiken att ...
ränteexempel

Ränteexempel snabblån

Ränteexempel Ränteexempel snabblån - Det finns olika faktorer som avgör kostnaden för ett snabblån. Den totala Lånekostnaden blir större vid ...
Laddar…