Du kanske inte tycker att det spelar någon roll om en kreditgivare eller butik utför en kreditupplysning på dig via UC. UC står för Upplysningscentralen och det här är Sveriges främsta kreditupplysningsföretag. När du ska ta ett större lån så kommer långivaren att kontrollera dina uppgifter via UC och det ska du vara väl medveten om. Ett lån utan UC är inte bara smidigt just nu, det kan få betydelse i framtiden.

UC fria lån vi rekommenderar

LångivareFördelarMer infoAnsökan
frogtail UC-fritt: Ingen kreditupplysning tas hos UC
Högt lånebelopp: Låna upp till 40 000 kr!
Snabb utbetalning: Få pengarna direkt till Nordea
Anmärkning: Låna trots betalningsanmärkning
xANSÖK


UC-fritt: Ingen kreditupplysning tas hos UC
Högt lånebelopp: Låna upp till 40 000 kr!
Snabb utbetalning: Få pengarna direkt till Nordea
Anmärkning Låna trots betalningsanmärkning
monetti UC-fritt: Ingen kreditupplysning tas hos UC
Popularitet: Mycket populär långivare
Snabb utbetalning: Få pengarna direkt till Nordea
Anmärkning: Låna trots betalningsanmärkning
InfoANSÖK


UC-fritt: Ingen kreditupplysning tas hos UC
Popularitet: Mycket populär långivare
Snabb utbetalning: Få pengarna samma direkt till Nordea
Anmärkning: Låna trots betalningsanmärkning
vivus UC-fritt: Ingen kreditupplysning tas hos UC
Helgutbetalning: Helgutbetalning till 2 banker
Räntefritt: Räntefritt erbjudande till nya kunder!
InfoANSÖK


UC-fritt: Ingen kreditupplysning tas hos UC
Helgutbetalning: Helgutbetalning till 2 banker
Räntefritt: Räntefritt erbjudande till nya kunder!

Med tanke på framtiden

Det är faktiskt mest med tanke på framtiden som du bör beakta möjligheten att ta lån utan UC då du bara behöver en mindre summa pengar. Idag så kan kreditgivare använda sig av andra kreditupplysningsföretag. Dessa kommer inte att lämna spår efter sig hos UC.

Då du längre fram vill ta ett bolån så kommer banken att kontakta UC för ett utdrag. Om de ser att du har kontrollerats flera gånger per år så kommer det inte att se bra ut. Du får då kanske en sämre ränta eller så nekas du lånet. Inte för att du har lån utan för att du framstår som en person som ofta måste låna pengar.

Det spelar ingen roll om du hävdar att de många kreditupplysningarna och det faktum att du inte har något lån faktiskt talar för din återbetalningsförmåga. I Sverige så ses många upplysningar som ett minus och det kan ställa till med besvär när du har funnit din drömbostad eller drömbilen och måste få ett större lån.

Du kanske inte ens får hyra en bostad som hyresvärden ser att du har ansökt om kredit vid många tillfällen under det senaste året!

lån utan uc

Det finns många lån utan UC

Det är sant att snabba sms lån utan UC kostar mer. De kan ha avgifter och även en rätt så hög ränta. Men med tanke på att du faktiskt skyddar ditt eget ekonomiska rykte inför framtiden så kan denna kostnad ses som skälig. För en mindre summa så får man betala mer. Det är ju egentligen inte konstigare än att snabbköpet som finns nära ditt hem är dyrare än den stora mathandeln med enormt lager.

Du kommer att betala mer för tjänsten som gör att du slipper UC då du lånar. Samtidigt så betyder det här inte att du måste betala vad som helst. I och med att det numera finns flera kreditgivare som kan ge dig lån utan UC så kan du jämföra och välja det som kommer att passa dig bäst.

Konkurrensen är tuff och det ger dig ett försprång. Även om du behöver pengarna omedelbart och inte vill vänta en dag till så ska du ge det hela några minuters undersökande arbete. Se närmre på avgift, ränta och de villkor som gäller för lånet. Ett räntefritt snabblån kan vara smidigt och säkert om du bara väljer rätt långivare.

Hur mycket kan du låna?

Det vanligaste är att sms lån utan UC sträcker sig upp till 20 000 kronor. Men det kan finnas större lån som är utan Upplysningscentralens kreditupplysning. Ett mobillån är sällan större än några tusenlappar. Om du behöver mer pengar så är frågan om du inte ska ta och se på andra former av lån som blir billigare.

Inte samma sak som lån med betalningsanmärkning

Något som du måste förstå är att lånen utan UC inte är samma sak som lån med betalningsanmärkning. Kreditgivaren kommer att göra en kreditupplysning, men den går inte via UC. Om du har betalningsanmärkningar så kommer det att synas.

Det finns långivare som kan ge snabblån med betalningsanmärkning. Detta särskilt om din ekonomi är i ordning och anmärkningen är en gammal synd som fortfarande syns. Många gånger så är det så att lånebolagen som inte jobbar med UC för kreditupplysningar även kan ge dig lån med en anmärkning.

Kreditupplysningen kommer att göras!

En vanlig missuppfattning är att lånebolagen som ger dig snabblån utan UC alls inte gör någon kreditupplysning men så är det förstås inte. Om du tänker logiskt så inser du att inget företag kan ta en sådan risk. De måste ju veta att du kan betala tillbaka för att våga ge dig ett lån. Även mindre lån innebär en risk för kreditgivaren.

Kreditupplysningen kommer alltså alltid att göras. Den kommer att visa hur din ekonomi ser ut och om du har andra lån. Om lånebolaget ser att du inte är särskilt bra på att betala tillbaka lån i tid och att du har anmärkningar så är chansen till att du får lån mycket liten. Alla seriösa långivare kommer att ta in uppgifterna som visar hur din ekonomi och livsstil ser ut. Det kan du inte komma ifrån.

Om du är osäker på hur din ekonomiska bakgrund ser ut så kan du faktiskt göra din egen kreditupplysning hos UC om dig själv. Det kostar inte mer än en tjugolapp och så ser du precis vad kreditgivare kommer att se då de vänder sig till företag som ger denna information. Kanske finns det anledning till sanering och att se över dina vanor för att förbättra chanserna till stora och viktiga lån i framtiden.

Fördelarna med att låna utan UC

Informationen som ges av andra än UC är precis densamma. Det här skiljer sig inte. Det är i ditt intresse att välja lånen som är utan UC helt enkelt för att det kan skydda dig framöver. Det kan ju vara så att du inom några månaders tid kommer att vilja köpa en bostad eller ett dyrare fordon. Då är det verkligen trist om den vanliga banken som kan ge dig goda villkor istället ger tummen ner. Då kommer du att ångra att du inte planerade dina snabblån på ett bättre sätt.

Om du vill värna om din kreditvärdighet så har du en god anledning till lån utan UC. Då kommer du att se fördelarna med denna typ av snabblån. Men om du tänker dig att det här kommer att vara ett sätt att lättare få lån trots att din ekonomi är minst sagt svag så är du ute på hal is. Då är det bättre att du försöker göra något åt din ekonomiska situation utan lån!

blancolån

Allt du behöver veta om blancolån

Tvättmaskinen måste bytas ut, golvet har gått sönder, och du vill resa söderut samtidigt som besöket hos tandläkaren slutade med ...
mobillån

Fördelar och nackdelar med mobillån

Det finns många fördelar med lån som du snabbt kan ta via mobilen. Men det finns också nackdelar med mobillån ...
effektiv ränta

Förstå innebörden av effektiv ränta

Den effektiva räntan är viktig. Det här är en procentsats som visar dig den totala kostnaden för ett lån på ...
räntefritt lån

Går det att få räntefritt lån?

Ja, det går att få ett räntefritt lån upp till 25 000 kronor. Det finns mobillån som har en återbetalningstid ...
hur stort lån får jag ta

Hur stort lån får jag ta?

Hur mycket får jag låna? Hur stort lån får jag ta? - Hur mycket du kan låna är individuellt och ...
Låna pengar på helger

Låna pengar på helger

Att låna pengar på helger Låna pengar på helger - Det är helg och du är i stort behov av ...
annuitetslån

Lär dig mer om annuitetslån

Du har säkert hört begreppet annuitetslån som beskriver lån som löper över en längre tidsperiod. Annuitetslånet innebär i praktiken att ...
ränteexempel

Ränteexempel snabblån

Ränteexempel Ränteexempel snabblån - Det finns olika faktorer som avgör kostnaden för ett snabblån. Den totala Lånekostnaden blir större vid ...
Laddar…