När du vill låna en mindre summa snabbt så är det verkligen en fördel om du har bankID. Då kan du låna pengar utan UC med bankID från kreditgivare som jobbar på ett säkert och effektivt sätt. Det första du ska göra är att hitta rätt långivare. Om du inte redan har bankID så måste du förstås ordna med detta för att kunna ta snabblån på detta sätt.

Vad är bankID?

När du handlar online så kan du använda dig av bankID som är en slags elektronisk legitimation. Ditt bankID styrker att du är den du säger att du är. Det här är ett mycket bra system som används av banker, finansbolag, försäkringskassan, CSN och andra aktörer som tar emot och skickar pengar online. För att låna pengar utan UC med bankID så måste du först och främst ha ett bankID. Det ordnar du med via din bank.

Systemet som du använder som legitimation online och för lån via mobilen är ett säkerhetsprogram. Du kan installera det på din dator såväl som på en mobil enhet. Det passar ju mycket bra för sms lån. Om du inte vill ladda ner programmet så kan du få det hemskickat på ett kort från din bank.

På Google Play, App Store och Windows Store så finns det säkerhetsappar för mobiltelefoner. I dessa butiker online så kan du välja rätt app för din mobil. När den är nedladdad och installerad så kommer du kunna godkänna lån på ett mycket säkert sätt. Du styrker att du är du, och kreditgivaren vet att det här går att lita på.

Låna pengar utan UC med bankID

Om du vill låna pengar utan UC med bankID så är det alltså viktigt att du gör detta på ett säkert sätt och då är lånen som du godkänner med bankID mycket fördelaktiga. Men du måste också förstå vad lån utan UC innebär. Det här är inte samma sak som att ingen kreditupplysning görs.

låna pengar utan UC med bankid

Det stämmer att Upplysningscentralen är den största upplysningsbyrån i Sverige. Den används av banker och företag. När en upplysning om dig görs så registreras detta. Det kan påverka din kreditvärdighet på ett negativt sätt. För att förhindra detta så kan du välja att ta lån utan UC.

Flera kreditgivare ger denna tjänst. De tar kreditupplysningar från andra bolag som också har informationen om dig. Det leder till att långivaren får veta om du har rätt förutsättningar för lånet utan att upplysningen registreras hos UC.

Den främsta anledningen till att låntagare vill ha kreditupplysning som inte syns hos UC är att det här kan påverka framtida lån som bolån. Du tänker alltså framåt och verkar för bättre kreditvärdighet då du väljer att låna utan UC.

Kan du ha betalningsanmärkningar?

Ja, du kan ha betalningsanmärkningar och ändå få blancolån på flera hundratusen. En betalningsanmärkning är inte samma sak som usel ekonomi. Alla kan göra misstag och visst händer det att anmärkningar ges felaktigt. De traditionella bankerna kommer inte att ge lån då det finns betalningsanmärkningar registrerade.

Men kreditgivare som kan ge snabblån och större privatlån ser på helheten. De vet vad som är tecken på en ekonomi i kaos och vad som är ett snedsteg som inte har upprepats. Det betyder att det finns gott om alternativ för dig med ordnad livsstil och stadig inkomst även om det finns en eller två betalningsanmärkningar registrerade.

En enkel process

När du har hittat en kreditgivare som kan låta dig låna pengar utan UC med bankID så är processen enkel. Du ansöker om lånet och kommer att sköta kommunikationen via din mobiltelefon eller dator. På mobilen eller datorn så kan du godkänna med din elektroniska legitimation. Då kommer pengarna att skickas till det konto som du har angett.

Med tekniken så är det möjligt att få ett lån på någon timme, kanske mindre. Det här är också en anledning till att lånen kallas för snabblån. Du kan ta ett lån på väg med hjälp av din mobila enhet. Tack vare din bankID app så är detta lika säkert som om du hade tagit lånet från din dator.

Säkra och trygga sms lån

Men snabbt är som bekant inte allt då det handlar om mikrolån. Du vill ju få ett säkert och tryggt lån som du kan lita på. Att det finns många kreditgivare på marknaden som kan erbjuda lån utan UC med bankID är bra, men det är också något som gör att du måste veta hur du väljer rätt.

Några saker att tänka på då du letar efter det bästa snabblånet:

  • Ta alltid reda på de villkor och krav som lånet kommer med
  • Var medveten om den totala kostnaden för ditt lån
  • Ta reda på vad andra låntagare säger om kreditgivaren
  • Var säker på att du kommer att kunna betala tillbaka i tid

Det finansbolag som kan, och får, ge sms lån i Sverige som kan vara mer eller mindre serviceinriktade. Det är en sak att ha en fin hemsida och en annan att finnas där som ett stöd då du behöver det. Ta en titt på supporten innan du klickar vidare för att ansöka om lånet och legitimera dig med ditt bankID.

Om supporten är bra så är den också tillgänglig för dig innan du blir kund. När du väl har tagit ett lån så kan det bli så att du behöver få snabba svar. Dessutom så kommer du att uppskatta en tjänst som är tydlig och lätt att förstå. Dolda regler i avtal som du inte kan läsa är inte bra. Det är bättre att betala lite mer för ett lån som är tryggt och som inte kommer med överraskningar efter att du har godkänt det!